Cum poţi să iei 10.000 de euro gratis de la stat ca să-ţi faci propria afacere

3

– A inceput numaratoarea inversa! „Primul venit, primul servit” – asta este regula dupa care se va acorda sprijinul de pana la 10.000 de euro pe care statul il da celor care vor sa inceapa o afacere noua. Guvernul a decis ieri cine sunt cei care pot sa obtina aceasta suma frumusica de la stat, daca sunt hotarati si vin cu un plan de afacere bine conturat. Proiectul a mai fost pe masa Guvernului si in 2010, dar a fost amanat din lipsa de bani, scrie Incont.ro

Prima conditie: trebuie sa ai pana in 35 de ani. A doua sa vii si tu cu o parte din bani. Statul iti da jumatate din cat ai nevoie, dar nu mai mult de 10.000 de euro. Restul trebuie sa-i ai sau sa-i imprumuti.Cu alte cuvinte daca vrei sa investesti 20.000 de euro intr-o afacere noua, vei primi 10.000 de la stat. Daca investitia totala este de 40.000 sau 50.000 de mii statul iti da tot 10.000 de euro.

Actul normativ aprobat miercuri, aduce insa niste modificari fata de proiectul din 2010. Iata care sunt ultimele reglementari ale programului prin care primesti ajutor de la stat, pentru a-ti deschide o afacere pe cont propriu.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti?

In primul rand trebuie sa fii tanar, sa ai pana in 35 de ani impliniti si sa-ti infiintezi pentru prima data o intreprindere.

In al doilea rand, pentru a convinge Guvernul ca meriti sa fii considerat „intreprinzator debutant” trebuie sa ai un plan de afaceri foarte bun care sa obtina punctajul necesar pentru a se putea califica. Planul de afaceri trebuie sa cuprinda urmatoarele: domeniul de activitate al firmei, obiectivele propuse, resursele materiale, tehnologice, informationale si umane, necesare desfasurarii activitatii, planul prognozat de venituri si cheltuieli, precum si evolutia economica a intreprinderii, pe termen lung.

Trebuie sa mai stii ca planurile de afaceri care propun investitii cat mai mari in productie sau servicii vor avea prioritate.

Afla ca nu sunt acceptate idei de microintreprinderi care presupun intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, produse sau comercializare de armament, munitie, droguri, alcool sau diverse substante aflate sub control national.

Asadar, daca reusesti sa impresionezi cu planul de afaceri, vei fi considerat „intreprinzator debutant”, iar firma ta va primi denumirea de „SRL ID” (societate cu raspundere limitata – intreprinzator debutant).

Poti avea maximum cinci asociati, care sa fie, asemenea tie, tineri de pana in 35 de ani. Nici unul dintre ei nu poate fi actionar sau asociat la o alta firma.

3 Comments
  1. astaldi says

    era si mai bine daca dadea 90 la suta sau chiar totu atunci da , merita 😀

  2. Andrei says

    Pana publica astia normele si procedurile, se schimba modificarea si raman fara bani.

  3. marius says

    ii o vrajala dea lor. iti da bani da daca stai si calculezi..sa investesti 50% din profit cu ce ramai si in plus ii ca o datorie,le tot dai bani pana ajungi la 500 000 de euro .astai treaba……nu va bagati fratilor cai de belea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.