Daniel Funeriu: Se va trece la o educaţie bazată pe formare de competenţe

0

Învăţământul nu va mai fi bazat pe toceală şi se va trece la o educaţie bazată pe formare de competenţe, a declarat joi (3 februarie 2011) în cadrul adunării generale a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), ministrul Educaţie, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu.

El le-a spus elevilor prezenţi la CNE că Legea Educaţiei are ca principală preocupare elevul. Demnitarul a susţinut că actualul sistem de educaţie nu a dat şanse egale copiilor de la ţară. „Acest sistem de educaţie nu a dat şanse egale celor care se nasc la ţară cu cei de la oraş. România a irosit şansele celor din mediul rural”, a spus Funeriu, care a precizat că noua lege a educaţiei dă şanse egale şi copiilor din mediul rural.

Referindu-se la voluntariat, ministrul Educaţiei i-a îndemnat pe elevi să ia parte la acţiuni de voluntariat arătând că în noua lege a educaţiei activităţile de acest gen sunt recunoscute ca parte a învăţării prin acordarea de credite la universităţi. Daniel Funeriu i-a îndemnat pe elevi să nu „cadă în capcana politizării româneşti” şi să nu uite să fie generoşi cu România viitorului.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Educaţie, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Oana Badea, a afirmat că, în cazul în care valoarea liceului românesc va creşte, acest lucru va duce şi la o creştere pentru întreaga societate românească.
„Pentru prima dată, elevii sunt observatori în Consiliul de Administraţie şi sunt parte în luarea deciziilor”, a spus Badea. Prezent la adunarea CNE, inspectorul general Cristian Alexandrescu a declarat că în momentul de faţă lucrurile nu merg bine în educaţie şi a susţinut că era nevoie de schimbare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.