În Germania se poate să fii vegetarian "cu jumătate de normă"

0

Federaţia vegetarienilor din Germania (VEBU) a propus joi (3 februarie 2011) germanilor, afectaţi de recentul scandal al cărnii contaminate cu dioxină, să devină vegetarieni ‘cu jumătate de normă’.

‘Ideea este simplă: doi oameni alcătuiesc un tandem, fiecare îşi micşorează la jumătate consumul de carne şi peşte şi ajung astfel la efectul pozitiv al unui vegetarian’, spune Katharina Rimpler, iniţiatoarea proiectului ‘vegetarian cu jumătate de normă’, citată de AFP.
‘Ei pot face astfel ceva bun pentru sănătatea lor, fără să renunţe complet la carne’, adaugă ea. ‘Reducerea la jumătate a consumului de carne este pentru mulţi prima etapă înainte să devină complet vegetarieni’, afirmă Sebastian Zosch, un alt membru din conducerea VEBU.

La începutul lunii ianuarie a izbucnit în Germania scandalul cărnii şi ouălor contaminate cu dioxină, substanţă cancerigenă. La sfârşitul lunii trecute a avut loc la Berlin o manifestaţie în cadrul căreia s-a cerut o schimbare a politicii agricole, la care au participat 22 000 de persoane. În Germania există circa şase milioane de vegetarieni (la o populaţie de 81,7 millioane de locuitori), potrivit unui purtător de cuvânt al VEBU.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.