Investitori români au creat 41 de noi locuri de muncă la Viena, în 2010

0

Două firme româneşti din domeniul serviciilor şi consultanţei urbanistice au creat 41 de noi locuri de muncă, la Viena, în 2010, cu o valoare de investiţie de 835.000 de euro, a declarat joi (3 februarie 2011) directorul Austrian Business Agency, Rene Siegl, cu ocazia unei conferinţe de presă, de prezentare a activităţii Wirtschaftsagentur Wien (Agenţie economică), Fond de investiţii al municipalităţii oraşului Viena.

Începând cu 2002, investiţiile întreprinzătorilor români la Viena se apropie de un milion de euro, iar în opt ani au fost create peste 60 de noi locuri de muncă, a precizat Siegl. Agenţia federală de investiţii (Bundes-Ansiedlungsagentur – ABA), împreună cu Agenţia Economică Viena, au atras, în 2010, 113 companii internaţionale, care au deschis subsidiare la Viena, numărul acestora fiind în creştere cu 15 la sută, faţă de 2009.

„Companiile străine aleg Viena pentru investiţii datorită standardului ridicat al oraşului pe plan internaţional, aici găsesc forţă de muncă înalt calificată, o infrastructură modernă, au siguranţă legislativă mare şi pot beneficia de un know-how performant.
Începând cu 2004, la Viena au venit 650 de investitori internaţionali, cu o valoare de investiţie totală de 470 milioane euro, fiind create peste 5.400 de noi locuri de muncă”, a arătat viceprimarul Renate Brauner, responsabila Departamentului Economic al Rathaus.

Datele statistice prezentate de Agenţia Economică Viena (Wirtschaftsagentur Wien) arată că, în 2010, au investit în capitala austriacă 113 firme internaţionale, iar un top al primilor şapte investitori plasează Germania pe primul loc, cu 39 subsidiare de firme nou deschise, Rusia, cu 10 subsidiare, Cehia cu 8, Statele Unite 7, Ungaria 6, Elveţia 5, China 4.

Statisticile privind domeniul de activitate arată 23 de investiţii în sectorul industrial, 18 în IT şi telecomunicaţii, 6 în comerţul cu amănuntul, 5 în logistică, 5 în turism, 4 în sectorul financiar şi 3 în viaţa ştiinţifică. Cei 113 investitori care au deschis afaceri la Viena în 2010 au creat 570 de noi locuri de muncă, a arătat Gerhard Hirczi, director executiv al Wirtschaftsagentur Wien.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.