MFP: Reducerea TVA nu ar fi benefică acum şi nu ar duce la o scădere a preţurilor!

0

Reducerea TVA de la valoare actuală de 24% nu este benefică pentru economie şi nu va duce nici la scăderea preţurilor, ci mai mult va destabiliza cadrul fiscal actual, a declarat joi (3 februarie 2011) în cadrul unei dezbateri de specialitate, Dan Tudor Lazăr, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

‘Se vorbeşte despre renunţarea la cota unică. Guvernul României îşi reafirmă menţinerea cotei unice şi a celorlalte impozite şi taxe importante pe care bugetul de stat le colectează. Deşi anul trecut ne-am fi dorit să menţinem TVA la 19%, am fost nevoiţi, pe fondul derapajelor economice din întreaga Uniune Europeană, să ridicăm cota la 24%. Deşi se vorbeşte despre o reducere a TVA, consider că o reducere a acesteia nu este una benefică, nu va duce la scăderea preţurilor, ci va destabiliza cadrul fiscal’, a explicat Lazăr.

Guvernul a decis, pe 26 iunie 2010, majorarea TVA cu cinci procente, de la 19 la 24%, după ce Curtea Constituţională a declarat drept ‘neconstituţională’ reducerea cu 15% a pensiilor. Noua TVA, de 24 la sută, a intrat în vigoare la 1 iulie, antrenând după sine o serie de scumpiri. Joi se desfăşoară, la Bucureşti, o conferinţă dedicată modificărilor de urgenţă ale Codului Fiscal şi impactului pentru mediul de business.
Temele de discuţie vizează revenirea la impozitarea microîntreprinderilor cu cota de 3% asupra veniturilor, taxarea averilor nedeclarate, reducerea contribuţiilor sociale în 2011.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.