Normele de aplicare a modificărilor privind veniturile de natură necunoscută, definitivate până la finele lunii februarie 2011

0

Normele de aplicare a modificărilor din Codul Fiscal referitoare la veniturile a căror natură nu este cunoscută vor fi gata până la sfârşitul lunii februarie, a declarat joi (3 februarie 2011) în cadrul unei dezbateri de specialitate, Dan Tudor Lazăr, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

‘Lucrăm acum la normele de aplicare la veniturile a căror natură nu este cunoscută. Toate modificările le vom încheia la sfârşitul lunii februarie’, a menţionat reprezentantul MFP. Întrebat în ce stadiu se află ideea taxării inverse, dar şi nivelul unificării bazelor de calcul a contribuabililor, Lazăr a spus că lucrurile sunt în derulare.

‘În decembrie, atunci când am preluat acest portofoliu, discuţiile privind taxarea inversă se tergiversaseră foarte mult. Din scrisoarea pe care ne-au trimis-o (Comisie Europeană, n.r.) şi căreia noi i-am răspuns, am înţeles că într-o săptămână ea va deveni aplicabilă faptic.

Problema unificării bazelor de calcul a contribuţiilor de natură socială este că nu suntem pregătiţi să facem paşi foarte mari în această direcţie. Important e că în privinţa activităţilor independente am reuşit să unificăm aceste declaraţii’, a precizat secretarul de stat din MFP.

Joi, la Bucureşti, a avut loc o conferinţă dedicată modificărilor de urgenţă ale Codului Fiscal şi impactului pentru mediul de business. Temele de discuţie au vizat revenirea la impozitarea microîntreprinderilor cu cota de 3% asupra veniturilor, taxarea averilor nedeclarate, reducerea contribuţiilor sociale în 2011.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.