Preşedintele Băsescu a semnat decretul privind Tratatul referitor la extrădarea între România şi Siria

0

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi (3 februarie 2011) decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Tratatului privind extrădarea între România şi Republica Arabă Siriană, semnat la Bucureşti, pe 10 noiembrie 2010.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei transmis joi, şeful statului a semnat şi decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Tratatului între România şi Republica Arabă Siriană privind transferarea persoanelor condamnate în vederea executării pedepselor privative de libertate, semnat la Bucureşti, pe 10 noiembrie 2010.

Totodată, a fost semnat şi decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului încheiat prin schimb de note verbale, semnate la Roma, pe 27 iulie 2010, dintre România şi Republica San Marino de modificare a Convenţiei dintre cele două ţări, pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la San Marino, pe 23 mai 2007.

Tot joi a fost semnat şi decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Amendamentului convenit prin schimbul de scrisori semnate pe 11 august 2009 şi 2 martie 2010 la Bucureşti şi pe 3 februarie 2010 la Washington, dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), la Acordul de împrumut dintre ţara noastră şi BIRD pentru finanţarea Proiectului privind serviciile municipale, semnat la Bucureşti la 24 iulie 2006 şi pentru modificarea Legii nr. 124/2007 privind ratificarea acestui Acord.

De asemenea, a mai fost semnat şi decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Amendamentului nr. 5 convenit prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 24 martie 2010 şi 19 aprilie 2010 şi la Luxemburg la 31 martie 2010 dintre România, Banca Europeană de Investiţii şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la Contractul de finanţare dintre România, Banca Europeană de Investiţii şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru finanţarea Proiectului privind infrastructura urbană în Bucureşti, semnat la Luxemburg la 18 decembrie 2000 şi la Bucureşti la 19 decembrie 2000 şi pentru modificarea Legii nr. 489/2001 privind ratificarea acestui Contract, cu modificările ulterioare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.