Un nou exerciţiu de alarmare. Sirenele vor suna doar în județele neafectate de inundații

0

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei are loc miercuri în Bucureşti şi în mai multe judeţe, IGSU susținând că sirenele nu vor fi pornite în judeţele care au fost afectate de inundaţii.

Exerciţiul de alarmare va avea loc începând cu ora 10.00, când vor fi acţionate echipamentele din cadrul sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

IGSU declară că aceste exerciţii lunare sunt necesare şi utile, chiar dacă pot genera disconfort în rândul populaţiei.

“Sunetul sirenelor va fi auzit doar în judeţele care nu au fost afectate de fenomenele de vreme severă. Echipajele operative care intervin alături de autorităţi în zonele afectate vor menţine ca prioritare misiunile destinate remedierii situaţiilor din comunităţile afectate”, spune Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, conform News.ro.

Acţiunea, denumită generic ”Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirea timpului de reacţie a autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.