Veste bună pentru cei care au credite în euro! BCE nu a modificat dobânda-cheie!

0

– Banca Centrala Europeana (BCE) lasa indicatorii nemodificati pentru a 22-a luna consecutiva. Astfel dobanda-cheie ramane la minimul istoric de 1%, chiar daca exista ingrijorari in legatura cu inflatia in zona euro.

O eventuala crestere a dobanzii BCE ar fi dus  la un avans al EURIBOR, indice in functie de care se calculeaza dobanzile pentru toate creditele in euro din Uniunea Europeana, inclusiv din Romania, scrie Incont.ro.

Estimarile bancilor mari sunt ca EURIBOR pe termen mediu va creste. De exemplu, despre rata EURIBOR la trei luni, estimarile arata ca ar putea ajunge la 2,2% la sfarsitul lui 2012 si ar putea fi in medie de 3,2% in 2013, potrivit prognozelor Raiffeisen Bank.
ING Bank este mai optimista in aceasta privinta, spunand ca acest indice va urca la 1,7% la sfarsitul lui 2012.

Ce s-a intamplat cu dobanzile in Romania?

Consiliul de Administratie al BNR a decis, joi, sa mentina dobanda de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, pentru a sasea sedinta consecutiva, precum si ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta la 15% si, respectiv, 25%. CA al BNR a reiterat ca banca centrala urmareste gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.